Wild van Klassiek

 

------------------------------------------------Datum en uur: zaterdag 17 december 2022 om 20:00 

Locatie: Sint-Columbakerk - 8540 Deerlijk

Tarief:
standaardprijs: 14€

Organisatie:

gemeente Deerlijk in samenwerking met Wild van Klassiek

Meer informatie:

Tickets: www.uitindeerlijk.be

Winterbar: na het optreden kan je nog nagenieten in de winterbar

Kaarsen: er is ook mogelijkheid tot het aankopen van prachtige, kwaliteitsvolle kaarsen. Een perfecte sfeerbrenger tijdens de kerstdagen.

zonder effecten

breekbaar en kwetsbaar

kom, luister en kijk.


Wannes Cappelle & Nicolas Callot

Mozart in het West-Vlaams


Wannes Cappelle, frontman van Het Zesde Metaal, en pianist Nicolas Callot tourden het afgelopen jaar door heel Vlaanderen met hun programma ‘Kom, benevelt mie’, een selectie liederen van Schubert, vertaald in het plastische en poëtische West-Vlaams dat het oeuvre van Cappelle zo kenmerkt. Dat smaakte naar meer.


Maar Cappelle en Callot gaan niet zomaar voor hetzelfde trucje. Voor hun volgende project blijven ze in Wenen, maar duiken verder de geschiedenis in: dit keer pakken ze liederen van Wolfgang Amadeus Mozart aan. Zoals Mozart de teksten van grote dichters als Goethe durfde aanpassen aan de muziek, zet Wannes de liederen waar nodig naar zijn hand en blijven de teksten spreken voor een hedendaagse luisteraar. In deze intieme setting begeleidt Nicolas Callot Wannes meesterlijk op een pianofor te uit eigen collectie.

Wild van Klassiek

 

------------------------------------------------Datum en uur: zaterdag 1 oktober 2022 om 20:30 

Locatie: Sint-Columbakerk - 8540 Deerlijk

Tarief:
standaardprijs: 23 euro

kansentarief: 4,60 euro

groepsticket (vanaf 15 personen, op één rekening): 20 euro personen -26 jaar: 10 euro - kansentarief: 2 euro

Organisatie: Wild van Klassiek samen met gemeente Deerlijk

Meer informatie:

Tickets voor ongenummerde plaatsen zijn vanaf 1 september 2022 te koop. www.uitindeerlijk.be

vocale en instrumentale pracht,

feestelijk en intimistisch.

kom, luister en kijk.


Startpunt van de tocht is het Engeland van Henry Purcell. Geïnspireerd door Europese invloeden en trouw aan eigen tradities, creëerde hij een uniek klankidioom voor de Engelse barokmuziek. Het collectief brengt een bloemlezing van muzikale parels die schijnbaar op voorbestemde wijze in elkaar overvloeien.

 

Na Purcell ontmoeten we Georg Friedrich Handel, Duitse wereldster die ook in Engeland en ltalië hoge toppen scheerde. Een virtuoze castrato-aria, een orgelconcerto en twee sonates zetten bakens uit naar meer hemelse sferen met begintonen van The Messiah.

 

Finaal strijken we neer op een eenzame hoogte in de Duitse stad Leipzig, waar we Johan Sebastian Bach treffen en afsluiten met een louterende solo-cantate die besluitvol de rekening vereffent met het aardse leven.


Musica Gloria concerteert in een kleurrijke kamermuziekbezetting van jonge, enthousiaste solisten. Hartverwarmend, op-en-top professi­oneel, trouw aan de essentie: een respectvolle historische uitvoeringspraktijk en een boeiend muzikaal verhaal. Met Pieter De Praetere maakt het ensemble een bewuste keuze voor een contratenor, de hoogste natuurlijke mannenstem uit de barokperiode.

Wild van Klassiek goes Louise Marie

zondag 26 juni '22 

een zondag in en rond Louise-Marie Manor & Gardens, louisemariemanor.com,

een Engels landgoed met weelderige tuinen

van de hand van Jacques Wirtz

we treffen elkaar voor een wandeling,

gevolgd door English Tea en een

verfijnd kamermuziekconcert met Joris Vercruysse,

Ciel Lissens en Evita Van Dam

muziek van Bach, Saint-Saëns, Piazzolla…


De wandeling start om 13u45 aan de kerk van Louise-Marie en is ongeveer 4 kilometer lang. De wandeling is optioneel en individueel af te leggen. Er wordt een routeplan bezorgd bij het startpunt aan de kerk van Louise-Marie.

Ze leidt je langs enkele mooie vergezichten op de Vlaamse Ardennen. Om 14u45 kan je in de Gardens terecht voor de English Tea en het kamerconcert.